Facebook Watch lansert i Norge!

Facebook Watch på iPhone
Facebook Watch har nå blitt rullet ut i hele verden, så endelig kan vi i Norge også bruke tjenesten!

Hva er Facebook Watch?

For ett år siden ble tjenesten lansert i USA. Facebook Watch er en strømmetjeneste som ble laget for å gi folk et sted på Facebook der de kan finne de seriene og videoskaperne de elsker, og for å starte samtaler med venner, fans og de som lager videoer. Facebook Watch er sett på som en direkte konkurrent av YouTube. Facebook ønsker å tilpasse Watch etter brukernes behov og ønsker, og vil fokusere på aktiv deltakelse via spørre- og konkurranseprogrammer. Mens man ser på programmer skal man kunne chatte med andre brukere, og det er lett å finne relaterte grupper der man kan diskutere seriene etter at man har sett de. Facebook vil vise deg relaterte videoer basert på hva de tror du er interessert i, samt at sider du følger som publiserer videoer, dukker opp på toppen i Facebook Watch. Du kan også lagre videoer du vil se senere.

Hva kan man se på Facebook Watch?

Facebook Watch ikon på en iPhone
Her ser du ikonet du må trykke på for å komme til Facebook Watch
Egentlig alt! Facebook har selv sagt de vil fokusere på realityserier og videobloggere, i tillegg til har de kjøpt opp mengder av rettigheter til å vise sport (baseball, fotball, golf for å nevne noen). Den amerikanske versjonen av SKAM, som heter SKAM Austin, vises på Facebook Watch.

Tjene penger som videoskaper

Facebook Watch går i strupen på YouTube, og vil ha flest mulige videoskapere over på deres plattform. Som videoskaper sitter du igjen med 55% av annonseinntektene som genereres av trafikken.

Hvordan få tilgang til Facebook Watch?

For å få tilgang til Facebook Watch på iOS eller Android, kan du se etter Watch-ikonet i snarvei-menyen, eller ved å trykke på «Mer» -bokmerket. Du kan også finne Watch på Apple TV, Samsung Smart TV, Amazon Fire TV, Android TV, Xbox One og Oculus TV.

Her kan du se en video fra Facebook der de forklarer litt mer om Facebook Watch:

Facebook Watch Is Going Global

Publisert av Facebook Mandag 27. august 2018