Endelig er Facebook Marketplace lansert i Norge!

Facebook marketplace lansert i norge

Det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at Facebook Marketplace skulle komme til Norge. Nå er den endelig lansert!

Hva er egentlig Facebook Marketplace?

Det har lenge eksistert en mengde av kjøp- og salgsgrupper på Facebook, men nå har Facebook sørget for at vi kan legge alt i en egen tjeneste. Marketplace er, som navnet tilsier, en markedsplass for kjøp og salg. Tjenesten er lett å bruke, da man får opp tydelige bilder og beskrivelse av gjenstander i området der du bor. Via søkefunksjonen kan man finne spesifikke gjenstander, eller lete i andre regioner enn der du befinner deg.

Facebook marketplace lansert i norge
Slik ser Facebook Marketplace ut på en datamaskin

Marketplace ligger tilgjengelig via desktop i menyen til venstre, eller via appen på mobilen (NB: dersom du ikke ser Marketplace på mobilen må du oppdatere appen!)

Facebook Marketplace på iPhone
og slik ser Facebook Marketplace ut på en iPhone.

Hvem kan selge på Marketplace?

Alle! Så lenge du er over 18 og du har en fysisk vare, kan du selge den på Facebook. Ta bilde av det du skal selge, last opp bildet via appen, skriv en selgende tekst, hvor varen befinner seg, og legg til en pris.

Dersom noen liker det du selger kan de lagre objektet eller sende deg en melding direkte. Kjøper og selger avtaler selv overlevering av både varer og betaling. Selger er selv ansvarlig for å markere objektet som solgt etter at handelen er fullført.

Alle objekter du har solgt ligger tilgjengelig for deg i en egen fane når de er solgt. Det samme gjelder det du har kjøpt.

Hva kan du selge på Marketplace?

I utgangspunktet kan du selge det aller meste du har liggende hjemme, inkludert hjemmet ditt. I motsetning til finn.no er det ikke lov å selge katter (eller andre dyr), og du må altså være minst 18 år.

Facebook marketplace kategorier
Kategorier på Facebook Marketplace

Facebook har delt inn i flere hovedkategorier, for at du som bruker lettere kan finne interessante objekter.

For øvrig har Facebook utfyllende retningslinjer for hva som ikke kan selges, de kan du lese her: https://www.facebook.com/policies/commerce

Så hva venter du på?