BACK TO LIFE

Plate cover

Ferien er over for mange, men sommeren er her fortsatt! Før plikter og korte tidsfrister innhenter deg for fullt, ønsker vi å gi deg en myk overgang fra badetøy til ullundertøy. Spillelisten “BACK TO LIFE” bringer deg til Frankrike, New York, Sverige og Norge med behagelige toner som du ikke hører på radioen hver dag.

spotify

GOD SOMMER!

Alle folka i en Fiat 500

VI TAR LITT FERIE!

Etter et hektisk og morsomt første halvår er vi klare for noen late uker med sommerferie. For å få ladet våre historiefortellingsbatterier skikkelig, har vi redusert bemanning i sommerukene. Kontoret vil være stengt i uke uke 28, 29 og 30. Mandag 31. juli er vi på plass igjen.

Vi ønsker alle kunder og samarbeidspartnere en herlig sommer og takker samtidig for mange hyggelige og utfordrende oppdrag i våre første levemåneder.

Vi ønsker alle en deilig færd på sjø og land!

Startskuddet for den 70. Færderseilasen går av i dag, fredag 9. juni. En seilas som skriver seg inn i historien til Tønsberg for første gang –  den nye målbyen der ca 700 båter vil seile i havn! FÆRD har rigget noen av våre kunder som vil bidra til å skape god stemning på bryggekanten. Vi gleder oss til å se byen syder av liv – og håper det blir mange gode historier å fortelle!

VOLVO-Færder-magazine

FOLKSOM-A4-Paper-MockUp-SORT-m-selfie

Tenden-sail-annonse-papir

 

Færden fortsetter – vi styrker laget med tekstforfatter

Kjell

Vi er glade for å kunne ønske Kjell Gustumhaugen velkommen til Færd. Kjell har lang fartstid fra byråbransjen og kommer fra tilsvarende stilling i Allegro hvor han har vært i flere år.

Med vår nye tekstforfatter på plass tar vi enda noen steg som byrå og rigger oss ytterligere for å oppfylle vårt kundeløfte – din historie bedre fortalt.

Kjell har de egenskapene vi ser etter hos en god turkamerat og vil utfordre oss og våre kunder slik at vi forteller deres historie enda bedre. Kjell har sin utdannelse fra Westerdals og har jobbet i flere byråer både i Oslo og i Vestfold.

– Som tekstforfatter jobber jeg med et bredt spekter av oppgaver, fra redaksjonelt arbeid via idé- og konseptutvikling til å hjelpe ulike oppdragsgivere med å kommunisere i sosiale medier. Min jobb er først og fremst å formidle ulike budskap på andre måter enn det man kanskje først tenker. Det sentrale for meg som tekstforfatter er å forenkle budskap slik at man ikke kommuniserer for mange ting på en gang.

Kjell har flere jobb-ben å stå på og blir å treffe i våre lokaler noen dager i uka. I tillegg til å være tekstforfatter driver han med flere egne skriveprosjekter og jobber som miljøterapeut på barnehjem. Til sommeren gir han ut sin andre bok, en personlig fortelling om møter med barn som er utsatt for omsorgssvikt.

– For meg er det helt nødvendig å ha med seg ulike perspektiver når jobben er å formidle budskap på utradisjonelle måter. Jeg trives godt med å jobbe i skapende miljøer hvor alle bidrar, skuldrene er lave og kulturen preges av at man tør å dele idéer og å skape felles historier. Dette har jeg funnet i Færd. Her kan alle bidra i det skapende arbeidet og avstanden mellom de ulike funksjonene i byrået er minimal.

HAR DU HØRT OM «CHEVRON STITCH» ?

Animert gif

Du har garantert sett det i mønsteret til det velkjente motemerket Missoni. En V-form som oppstod på 1800-tallet, dekorert på keramiske potter fra palasset i Knossos på Kreta, i hulemalerier og innen arkitektur. Det ble også brukt som symboler på våpenskjold – og for å vise ranginndeling på militær- og politiuniformer.

I dag er Chevron stitch en velkjent sømteknikk som blant annet benyttes i herredresser. En teknikk som kun gjøres for hånd da sømmene ikke skal synes fra utsiden.

FÆRD har dykket inn i en fasjonabel verden av klassiske og sporty klær – med italiensk mote som inspirasjon. Vidars Herremote har skiftet stil og blitt Vidars L´umo. Midt på Tønsberg torg ønsker de deg velkommen i sin ”nye dress” – som forteller deres historie med ny logo og nye, freshe lokaler.

Da vi designet logoen, ønsket vi å få frem deres identitet som handler om kvalitet i alle ledd. Noen av de kjente merkene deres er eksklusive, skreddersydde dresser. Dermed oppstod tanken om personlig service, håndverk og skreddersøm. Et logosymbol ble til med ”Chevron stitch” som inspirasjon.

REISEBREV FRA OMDØMMEDAGEN 2017

Shopper

Hvor skal du handle til helgen?

Går turen til Meny slik at du kan plukke råvarer til helgekosen fra ferskvaredisken? Eller er du kanskje mer opptatt av å sluttsummen på kassalappen?

I går møttes de tre store dagligvareaktørene til duell under Omdømmedagen 2017 på Latter i Oslo arrangert av Apeland. Ikke uventet var de knivskarpe konkurrentene uenig om mye, men en ting hadde de felles, prisene hos lavpriskjedene Kiwi, Coop Extra og Rema er tilnærmet like. En konklusjon som fikk debattleder Ole Christian Apeland til å oppsummere en morsom og temperamentsfull debatt med at omdømme vil uansett trumfe pris, utvalg, kvalitet og beliggenhet når disse oppleves som like.

Dette kunne Mette Fossum, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i REMA 1000, bekrefte etter at deres betydelige fall på den ferske omdømmemålingen fra RepTrak/Apeland prydet forsiden på DN. I mange år har Rema blitt brukt som et skoleeksempel på hvordan man gjennom tydelig reklame og et godt omdømme kan spise nye markedsandeler. Rema har hatt et godt grep om posisjonen som en folkelig og troverdig aktør som leverte på sitt løfte ”Bare lave priser”.

Det enkle er ofte det beste!

Med stadig tøffere konkurranse om de 270 milliardene som er i spill i dagligvarebransjen, ble Rema i følge Mette Fossum tvunget til å bevege seg bort fra suksessoppskriften til kolonialmajor Odd Reitan om at ”Det enkle er ofte det beste”.

Fra å spre glede og trøndersk humør ble avisens headinger byttet fra solskinnshistorier til å handle om Remas anmeldelse av konkurrenter som jukset med søndagsåpne butikker og røff behandling av mindre norske leverandører dekket av NRK i beste sendetid. Når Rema på nyåret innførte sin ”bestevennstrategi”, som bidro til å skape flere uvenner enn venner, eskalerte de negative oppslagene i media.
Timingen av den omstridte leverandørstrategien ble gjort parallelt med en massiv lansering av det etterlengtede lojalitetsprogrammet Æ. Sistnevnte har isolert sett vært en suksess, men ble overskygget av støyen som oppsto da man ville skaffe seg nye venner ved å hive ut gamle venner, og spesielt lokal ølmerker.

Godt omdømme påvirker omdømmet

Med en nedgang på hele 7,3 poeng på Apelands omdømmemåling, samtidig som Kiwi og Coop klatrer, kombinert med en negativ salgsvekst for Rema på 3,6 prosent i februar, fikk man en tydelig pekepinn på betydningen av å ivareta sitt omdømme. Resultatet fra RepTrak målingen for 2017 viser at selskaper med høy omdømmescore har flere kunder som støtter virksomheten og vil anbefale disse til andre. Det siste kunne Anders Skoe fra Finn.no bekrefte etter å ha vært på scenen for å hente prisen for beste omdømme for tredje år på rad. Nordmenn trykker fortsatt deres markedsplass til sitt hjerte og i løpet av mars hadde de hele 90 millioner besøk på sin nettside.

Forener krefter – styrker posisjonen

fusjon

Designbyrået Essenz og Kommunikasjonsbyrået Spring fusjonerer og blir til FÆRD. Ved å forene krefter styrkes byråposisjonen med strategisk kompetanse og spisskompetanse innen design og digitale plattformer.

Planlagt i lang tid – vinn-vinn situasjon
– Fusjonen har blitt en realitet etter nærmere seks måneder med planlegging. Vi startet ferden med forsiktige sonderinger om samarbeid som ganske raskt ble til konkrete planer om fusjon. Essenz og Spring hadde komplementære kompetanseområder og vi så raskt at et sammenslått byrå kunne tilby et langt bredere tjenestespekter som i enda større grad er tilpasset behovet i markedet. Vi har allerede opplevd positive effekter av fusjonen, blant annet nye kunder og ikke minst et enda triveligere miljø på kontoret, forteller daglig leder Paal Bjønness.

Kultur og miljø er viktigst
– Vi har brukt god tid på planleggingen og ikke uten grunn. Det har vært viktig for oss å bli godt kjent og avklare forventninger til hverandre. Før fusjonen har vi samarbeidet og løst flere prosjekter sammen, i tillegg til å delta på faglige og sosiale arrangementer. Å etablere felles kultur og verdier har vært en viktig del av planleggingen, sier Esben Visnes, kreativ leder i byrået.